Harjoittelu

Hyôhô Niten Ichi Ryû on perinteinen japanilainen kenjutsu- eli miekkailukoulukunta, jonka on perustanut kuuluisa miekkamies, Miyamoto Musashi. Suomessa niteniä harjoitellaan säännöllisesti sekä Helsingissä että

Jyväskylässä, ja harjoituksiin pääsee mukaan ottamalla yhteyttä helsinkiläisen Hikari Ry:n tai jyväskyläläisen Aikiken Ry:n vastaaviin henkilöihin.

Harjoituksissa keskitytään Hyôhô Niten Ichi Ryû -kenjutsun katojen harjoitteluun yksin tai parin kanssa puumiekkojen (bokken) avulla. Nitenin harjoitteluun suunnitellut bokkenit ovat hieman kevyempiä kuin normaalit aikido- tai kendokata-bokkenit.

Aluksi keskitytään ”Tachi Seihô” -sarjan harjoitteluun, joka on koulukunnan perussarja. Siinä tekniikoissa sekä hyökkääjällä että puolustajalla on pitkät miekat.

Seuraavana on Kodachi Seihô, jossa hyökkääjällä on edelleen pitkä miekka, mutta puolustajalla ainoastaan lyhyt miekka eli kodachi.

Kun nämä sujuvat, tulee eteen Nitô Seihô, jossa hyökkääjällä on pitkä miekka ja puolustajalla sekä pitkä että lyhyt miekka.

Muita koulukuntaan kuuluvia aseita ovat bô ja jutte.